Aihearkisto: Uncategorized

Satujen aarre – uusi kirja Lars Ehnbergiltä.

https://noxboox.fi/product/27/lars-ehnberg-satujen-aarre

Lars Ehnbergin uusin kirja Satujen aarre – jungilainen tulkinta Grimmin sadusta Kolme höyhentä on saatavilla kirjakaupoista tilaten ja parhaiten kustantajalta Noxbooxilta.

Ensimmäisiä kirja-arvosteluja on tri Teppo Kulmalan ”Kun kohtaat sammakon” 5.2.2023 sunnuntain Keskisuomalainen-lehdessä (osasto Kulttuuri, keskiaukeama).

Aikamatka Parantajan Lähteelle 6.5.

Uniikki pienen ryhmän piloottitapahtuma Sääksmäen Rapolassa  sunnuntaina 6.5., mielikuvitusmatka Parantajan Lähteelle. Kutsukirje ja lisätietoja kiinnostuneille: tuula@morenoinstituutti.fi tai lars@ehnberg.net. Tarjoilun vuoksi ilmoittautumiset viimeistään 14.4.

Satuseminaari tammi-helmikuussa

Sadun ja tarinan kanssa poikkitieteellisestä ja syvyyspsykologisestä työskentelemisestä kiinnostuneille, Lars Ehnbergin Työmetodiseminaari I. Satu. 23.-24.1., 6.-7.2.2016. Edellytys peruskurssin tai kirjan tiedot. Lisätietoja: http://www.ehnberg.fi      http://ehnberg.fi/?page_id=18

Jung Club: Sisäisen prosessin löytäminen

Keskiviikkona 1.4. Kotkankatu 7 klo 18.00

Miten voi seurata oman satunsa polkua? Entä miten voi huomata psyyken prosesseja, suuremman perspektivin signaaleja? Psykoanalyytikko Lars Ehnberg esittää kysymyksiä psyykkisistä mekanismeista, Jungin symbolikäsitteestä, sen teleologisesta luonteesta ja individuaatiosta. Alustuksen jälkeen keskustelua!

Hur hitta sin inre process?

Hur kan man följa stigen i sin egen saga? Hur kan man uppfatta signaler från ett större psykiskt perspektiv? Psykoanalytiker Lars Ehnberg för fram frågor om psykiska mekanismer, Jungs symbolbegrepp, dess teleologiska aspekt, och individuationen. Efter presentationen diskussion!

Kevään seuraavat Jung Clubit ovat:

29.4. Harri Virtanen: Parantava luonto – mytologisia näkökulmia terapiaan
27.5. Tuula Grandell: Vahva, haavoittuva ihminen

Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset 5 €. Muut 20 €. Maksu vain käteisellä!

Toivomme, että ilmoitat tulostasi viimeistään ma 30.3. sähköpostitse havirtain@gmail.com.

Jung Club käynnistyy maaliskuussa!

Lähes päivälleen 99 vuotta kokoontui ensimmäinen Psychologischer Club Zürichissä Jungin johdolla. Muutaman vuoden kuluttua Club sai tilat Gemeindestraße 27, jossa Club kokoontuu vieläkin. Suomen ensimmäinen Jung Club pidetään Arkadia International Kirjakaupassa 5.3.2015. Ensimmäisen kokoontumisen kieli on englanti ja sen otsikko on Therapeutic factor in analytical practice. Paikalla ovat Lars Ehnberg, Harri Virtanen ja Giorgio Tricarico, jonka juuri ilmestynyt kirja Labyrinth of Possibility on keskustelun pohjana.

Clubin ohjelmassa on aina alustus ja keskustelua!

Muut kevään Clubit ovat:

1.4. Lars Ehberg: Sisäisen prosessin löytäminen

29.4. Harri Virtanen: Parantava luonto – mytologisia näkökulmia terapiaan

27.5. Tuula Grandell: Vahva, haavoittuva ihminen

Paikka ja aika ilmoitetaan myöhemmin. Katso myös fb-sivut!