Aihearkisto: analyyttinen psykologia

Jungilainen unityöskentelyryhmä psykoterapeuteille syksyllä 2021

Haluatko oppia ymmärtämään ja työstämään asiakkaitesi unia Jungilaisesta näkökulmasta? Viiden tapaamiskerran opetus- ja työnohjausryhmä.

1. Jungilaisen unen työstämisen perusteet ja käytäntö (7.8.2021)
2. Unien tehtävät ja tasot (21.8.2021)
3. Kompleksit / kaoottiset minätilat ja aito minuus unissa (4.9.2021)
4. Typologia ja unet (18.9.2021)
5. Arkkityyppinen taso ja alkemia unissa (2.10.2021)

LISÄTIETOA, KURSSIN OHJELMA JA HINTA: http://www.programmatic.fi/juha.klaavu/

Peruskurssin yksittäiselle luennolle pääsee linkillä

Käynnissä olevaan analyyttisen psykologian peruskurssille pääsee yksittäiselle luennolle videoetäyhteydellä (linkki), myös muut kuin koko kurssiin osallistuvat. Lipun luentoon löytää Facebook sivulta https://www.facebook.com/junginstituutti ja https://holvi.com/shop/tahdet/

Peruskurssin ohjelma, eli tulevat keskiviikko-illat ja kokopäiväseminaarit, löytyy allaolevan artikkelin osoitteesta.

Huom. Luennon jälkeiset ryhmätyöt ja mahdollinen kurssitodistus ovat vain kurssilaisille.

Jung Club 4.3.: Petri Järvinen: Analyyttisen psykologian näkökulma nuoren urheilijan psyykkiseen valmennukseen.

Voiko analyyttista psykologiaa hyödyntää urheilijan psyykkisessä valmennuksessa? Millaista näkökulmaa syvyyspsykologia voi tuoda käytännön valmennustyöhön?
Myös kilpaurheilu kulttuurina asettaa toiminnalle erityispiirteitä joita viime aikoina on käsitelty valtamediassa asti.

Petri Järvinen on opiskellut jungilaista psykoanalyysia IAAP:n psykoanalyytikkokandidaattina. Hän työskentelee ammattivalmentajana ja jalkapallon valmennuspäällikkönä Ilveksessä.

Jung Club 4.3. klo 18 Huom paikka! Hotelli Helka, kokoustila Koivu, Pohjoinen Rautatienkatu 23, 00100 Helsinki. Ovimaksu 20/5 € Holvin verkkokaupasta, linkki https://holvi.com/shop/0503477716/

Jung Club 2.12.: Kongressikuulumiset ja Pikkujoulu

Jung Club: Tervetuloa glögille! Alustuksena Harri Virtanen kertoo kuulumiset analyyttisen psykologian kansainvälisestä pääkongressista, joka pidettiin elokuussa Wienissä. Mukavaa keskustelua ja mahdollisuus ostaa kirjoja joululahjahintaan!

Lars Ehnberg: Unia, satuja ja myyttejä
Harri Virtanen: Trauma ja rakkaus

klo 18-20, Kotkankatu 7, Helsinki

Jung Club 17.4. Juha Klaavu: Elämän feminiiniset perusvoimat – Kuinka arkkityypit vaikuttavat naiseuteen?

Psyykeen arkkityyppiset struktuurit Osa 1. Psyykeen feminiinisen puolen neljä osaa: Äiti, Hetaira, Mediaalinen nainen ja Amazon.

Jungin kollega ja analyyttisen psykologian pioneeri Toni Wolff (1888 – 1953) mukaan naisen psyykettä (ja miehen animaa) ohjaa neljä keskeistä arkkityyppiä. Niiden vaikutus psyyken rakenteisiin on samankaltainen typologian kanssa. Näiden arkkityyppien sisällön ja vaiktuksen ymmärtäminen omassa psyykeessa sekä terapeuttisessa työssä avaa yhden näkökulman psyykeen mysteeriin.

Kirjan Talon Juhlasalissa, 17.4.2019 klo 18. € 20/5 eläk., opisk. tyött.
Kirjan Talo, Kirjatyöntekijänkatu 10, Helsinki.

Liput voit ostaa etukäteen Holvin verkkokaupasta (ota kuitti mukaan), linkki myös suoraan kauppaan myös tapahtuman tiedoissa. https://holvi.com/shop/0503477716/

Alustajana Juha Klaavu, psykoterapeutti (Valvira, Kela), Zürichin Jung Instituutin (CGJI Zürich) diplomi kandidaatti.

https://minduu.fi/fi/profiili/juha_klaavu

http://www.programmatic.fi/juha.klaavu/


Suomen C.G.Jung-Seuran jäsen, Elisabeth Palmgren, on lahjoittanut Jung-kirjastoaan kiinnostuneille. Järjestäjien yhteisestä toivomuksesta, joka kirjasta saa paikalla antaa vähintään euron Unicef-keräykseemme. Kirjoista useat ovat ruotsinkielisiä, muutama englanninkielinen. Tervetuloa!

Jung Club 15.2. Harri Virtanen: Trauma parisuhteessa

Varhainen traumatisoituminen vaikuttaa erityisesti aikuisiän ihmissuhteissa. Ihminen saattaa menestyä ja toimia työelämässä, mutta kokea vaikeuksia parisuhteessaan. Varhaiset traumat saadaan kiintymyssuhteessa, joten ne myös aktivoituvat läheisessä ihmissuhteessa. Harri Virtanen on jungilainen psykoanalyytikko ja hänen uutuuskirjaansa Trauma ja rakkaus voi ostaa luentotilaisuudessa 25 € tai verkkokaupassa sisäänpääsymaksun yhteydessä 20 €.

Kirjan Talon Juhlasalissa, 15.2.2019 klo 18. € 20/5 eläk., opisk. tyött.
Kirjan talo, Kirjatyöntekijänkatu 10, Helsinki.

Liput voit ostaa etukäteen Holvin verkkokaupasta (ota kuitti mukaan), linkki myös suoraan kauppaan myös tapahtuman tiedoissa. https://holvi.com/shop/0503477716/

Jung Club 21.11. Maarit Huuska: Myytti elävästä maasta

Monet kulttuurit ovat pitäneet totena, että maapallo on elävä olento. Mitä muotoja tämä ikivanha myytti saa nykyajassa ja miksi se on tullut uudelleen tärkeäksi? Etsin vastauksia erityisesti Jungin seuraajalta Erich Neumannilta, joka on kirjoittanut maan arkkityypistä modernissa ajassa ja siitä, miten maan arkkityyppi vaikuttaa kollektiivisessa tiedostamattomassamme.

Alustajana psykoterapeutti Maarit Huuska.

Kirjan Talon Juhlasalissa, 21.11.2018 klo 18. € 20/5 eläk., opisk. tyött.
Kirjan talo, Kirjatyöntekijänkatu 10, Helsinki.

Liput voit ostaa etukäteen Holvin verkkokaupasta (ota kuitti mukaan), linkki myös suoraan kauppaan myös tapahtuman tiedoissa. https://holvi.com/shop/0503477716/

Jung Club 19.9. Hans Fredriksson, Lars Ehnberg: Oletko valmis – ajatuksia kuolemasta, ja elämästäkin

Tässä epävarmassa ja jatkuvasti muuttuvassa maailmassa on vain kaksi varmaa asiaa – ihmisen syntymä ja kuolema. Kaikki valtauskonnot ovat pohtineet näitä ihmiskunnan suurimpia mysterioita, etenkin jokaisen edessä oleva vääjämätön kuolema ahdistaa ja pelottaa monia. Tule Jung-klubille keskustelemaan aiheesta, alustajina ovat psykiatri ja psykoterapeutti Hans Fredriksson (buddhalainen näkemys) ja teologi ja jungilainen psykoanalyytikko Lars Ehnberg (kristinuskon näkökulma). Tervetuloa!
Osoite: Kotkankatu 7, 00510 Helsinki.
Ovi avataan noin klo 17.45. Tilaisuus kestää 18.00-19.30 Oviraha 20€/5€ opiskelijat, eläkeläiset, työttömät.
Ilmoittautuminen ystävällisesti etukäteen: lars@ehnberg.net (mieluiten viimeistään maanantaina)