Arkistot kuukauden mukaan: maaliskuu 2017

Jung Club 5.4. Onko psykofarmakoista enemmän haittaa vai hyötyä?

Tarina keisarin uusista lääkkeistä

Erilaisten selvitysten mukaan psyykkisten häiriöiden määrä on maailmanlaajuisesti lisääntynyt viimeisten 60 vuoden aikana. Etenkin masennusten, kaksisuuntaisten mielialahäiriöiden ja nuorten tarkkaavuushäiriöiden (ADHD ja ADD) määrä on moninkertaistunut. Selitys tähän ilmiöön on hyvin monisyinen. Samanaikaisesti psykofarmakoiden (psyyken lääkkeiden) käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti. Tämä on ilmeinen paradoksi – jos lääkkeistä olisi apua, luulisi päinvastoin psyykkisten häiriöiden määrän vähentyneen. Pitkään kliinistä työtä tehnyt psykiatri Hans Fredriksson pyrkii valaisemaan tämän arvoituksen taustoja.

Ovimaksu 5/20 €. Ennakkoilmoittautuminen on välttämätöntä! Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautumisjärjestyksessä lars@ehnberg.net. Kotkankatu 7, ke 5.4. klo 18.00. Tervetuloa.                                                                                   (2017-04-05 klo 12, ilmoitt. 9/20)

Jung Club 8.3. Petri Järvinen: Tuonelan joutsen

Maaliskuisessa Jung-Clubissa lähdetään kohtaamaan Tuonelan joutsenta Kalevalan, Suomen kansan kertomusten ja runolaulun avulla. Ei saalistusaikeissa, vaan etsien heijastuksia symbolin merkityksestä. Aloitamme ajallisesti ja maantieteellisesti havainnoiden joutsenen ”kulttuurisia piirteitä,” edeten kulttuurista kohti luontoa itseään, kohti symbolin laajempaa, tiedostamatonta olemusta kansanuskomuksissa, loitsuissa ja tarinoissa. Vertailemme, peilaamme ja etsimme vastaavuuksia, kuin elävää kompleksia tutkien.

”Vienan Karjalassa ei joutsenta ammuta. Se on pyhä lintu. Eräät sanovat, että se on ihmisestä rikottu linnuksi. Se valittaa surkeasti, haikealla äänellä se laulaa.” Ruskeala 1937
Petri Järvinen on jungilainen psykoanalyytikkokandidaatti (IAAP) joka opiskelee analyytikoksi Tallinnassa.

8.3. klo 18.00 Kotkankatu 7, ilmoittaudu giotrica@libero.it, ovimaksu 5/20€. Tervetuloa!